Terug

Volg Vandaag Inside

Courtois haalt keihard uit: 'Het gaat de UEFA en FIFA alleen om geld'

Courtois haalt keihard uit: 'Het gaat de UEFA en FIFA alleen om geld'

11 okt 2021, 09:30

De Belgische doelman Thibaut Courtois heeft in een tirade van bijna twee minuten felle kritiek geuit op de voetbalautoriteiten. De keeper van Real Madrid en de 'Rode Duivels' vindt dat er veel te veel wedstrijden zijn.

Thibaut Courtois beschuldigde de UEFA en de FIFA ervan dat ze geld belangrijker vonden dan het welzijn van spelers, nadat België met 2-1 was verslagen door Italië in de play-offs van de Nations League om de derde plaats. 'Voetbal gaat enkel om het geld, daar moeten we eerlijk over zijn', zegt Courtois tegenover Sky Sports. 'We spelen de Nations League alleen omdat het weer een extra wedstrijd op televisie is en extra geld voor de UEFA is.'

De doelman kan dan ook niet begrijpen waarom de UEFA en de FIFA kritiek hadden op de plannen voor een Super League. 'Zij zijn dan wel kritisch op die plannen, maar ze doen net hetzelfde. Ze organiseren extra wedstrijden, een extra trofee. Ze geven niets om de voetballers, maar enkel om hun portemonnee. Wij zijn geen robots!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.