Terug

Volg Vandaag Inside

Coronavirus leidt ook in Duitsland mogelijk tot lege stadions

Coronavirus leidt ook in Duitsland mogelijk tot lege stadions

8 mrt 2020, 18:40

Net als in Italië worden ook de voetbalwedstrijden in Duitsland mogelijk voorlopig in lege stadions gespeeld. De Duitse voetbalbond DFB gaat in overleg met de clubs om te bespreken wat de consequenties zijn van de boodschap van de minister van Volksgezondheid, die vanwege de aanhoudende dreiging van het nieuwe coronavirus voorlopig geen grote publieke bijeenkomsten wil hebben. De competitie stilleggen is voor de DFB in ieder geval geen optie.

Minister Jens Spahn riep organisatoren op om evenementen met meer dan duizend bezoekers uit te stellen of af te gelasten. In Duitsland zijn tot dusver zo'n 850 infecties vastgesteld. "Het is een lastige situatie", zegt directeur Christian Seifert van de DFB. "We moeten de juiste balans vinden tussen gepaste en overdreven voorzorgsmaatregelen."

Hij benadrukte dat de bond 'gewoon' wil vasthouden aan het programma. Dat betekent dat er mogelijk ook in Duitsland zonder publiek gaat worden gevoetbald, zoals in Italië en ook in Bulgarije en Denemarken het geval is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.