Terug

Volg Vandaag Inside

'Coronacrisis heeft ook gevolgen voor transfermarkt'

'Coronacrisis heeft ook gevolgen voor transfermarkt'

22 mrt 2020, 09:40

De coronapandemie heeft komende zomer ook gevolgen voor de transfermarkt bij het voetbal. Dat zegt sporteconoom Christoph Breuer zondag tegen het Duitse persbureau DPA. "Er zal zeker een deuk in de markt zichtbaar zijn. Vooral voor de voetballers achter de echte top, zal niet direct meer de hoofdprijs worden betaald", aldus Breuer.

Afgelopen seizoen noteerde de Bundesliga met een bedrag van 675,1 miljoen euro een recordbedrag aan transfers. In de tweede Bundesliga ging het om 96,3 miljoen euro.

Voor de beste voetballers van de wereld zal er niet direct veel veranderen, verwacht Breuer. "De 'supersterren' blijven van grote waarde voor topclubs. Dit zijn vaak clubs met investeerders die mogelijk zelfs de financiële crisis goed kunnen compenseren."

De crisis zal er volgens de sporteconoom voor zorgen dat clubs gaan werken met een smallere selectie. Ook op andere gebieden zullen clubs moeten kijken naar hoe ze de kosten omlaag kunnen brengen.

VIDEO - Sportmarketeer Chris Woerts: 'De klap voor de clubs komt pas volgend jaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.