Terug

Volg Vandaag Inside

'Coronacrisis bewijst dat BeNeLiga onhaalbaar is'

'Coronacrisis bewijst dat BeNeLiga onhaalbaar is'

25 mrt 2020, 19:46

Onlangs pleitte Robin van Persie nog voor de komst van een BeNeLiga, maar niet iedereen is voorstander van het samenvoegen van de Belgische en Nederlandse voetbalcompetities. Hein Vanhaezebrouck schrijft in zijn column in Het Nieuwsblad dat hij fel tegenstander is van het format.

De Belgische trainer, die werkzaam was bij AA Gent en RSC Anderlecht, schrijft dat Nederland en België te verschillend zijn. Door de huidige coronacrisis wordt zijn mening alleen maar versterkt. 'Als je ziet hoe er in beide landen wordt omgegaan met het coronavirus… Dat is een verschil van dag en nacht', meent Vanhaezebrouck.

'In België kozen we voor een lockdown light, die daarna wat strenger gemaakt is. In Nederland waren ze er niet van overtuigd dat dat de goede methode was en kozen ze voor het ontwikkelen van groepsimmuniteit. Ik wil maar aantonen dat we twee landen zijn die volledig naast elkaar opereren en heel andere beslissingsniveaus hebben', vervolgt hij zijn betoog.

De regeringen van België en Nederland zijn dus te verschillend in hun manier van handelen in de coronacrisis, wat volgens Vanhaezebrouck tot problemen zal leiden. Hij voegt toe dat er ook nog minder Belgische clubs Europees voetbal zullen gaan spelen bij een BeNeLiga, want die plaatsen zullen verdeeld worden tussen beide landen. Als laatste beweert Vanhaezebrouck nog dat de beleving minder wordt bij een samenvoeging. 'Zelfs al doet AZ iets fantastisch in Europa, dan gaan we niet meeleven in België zoals enkele jaren terug met AA Gent.'

VIDEO - Van Basten voorstander BeNeLiga: 'We moeten iets proberen om tegen die grote landen op te boksen'

Van Basten voorstander BeNeLiga: ‘We moeten iets proberen om tegen die grote landen op te boksen’
8:17
Van Basten voorstander BeNeLiga: ‘We moeten iets proberen om tegen die grote landen op te boksen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.