Terug

Volg Vandaag Inside

Corona-update: Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

Corona-update: Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

13 mrt 2020, 15:20

Profclubs uit de eredivisie en eerste divisie houden ernstig rekening met het besmettelijke coronavirus. Ze trainen massaal zonder publiek en benutten de periode zonder wedstrijden om spelers rust te geven.

PSV

PSV oefent tot april zonder fans, net als heel veel andere teams uit de eredivisie en eerste divisie. Trainer Ernest Faber van PSV vindt het tijd om zijn spelers te ontlasten. Zij hebben voor zaterdag en zondag vrijaf gekregen. Bij alle spelers van de A-selectie wordt uit voorzorg elke ochtend de temperatuur gemeten. Tot op heden is de gehele selectie fit. Zelfs geen verkoudheid. Bij Jong PSV zijn een paar jongens verkouden. Zij blijven thuis.

Iedereen is opgedragen externe contacten tot een minimum te beperken. De interviews die nog zijn gedaan, gingen via telefoon of FaceTime.

Feyenoord

Ook Feyenoord traint in maart zonder fans. De selectie heeft vandaag getraind en is komend weekend vrij. Vanaf maandag wordt opnieuw bekeken hoe het programma voor de selectie van hoofdcoach Dick Advocaat eruit komt te zien. De kans is groot dat de trainingen verder besloten blijven.

Ajax

Ajax en Jong Ajax trainden vrijdag achter gesloten deuren. De jeugdteams hebben in verband met het coronavirus tot maandag vrijaf gekregen. Ajax heeft het 120-jarig jubileumsfeest op 20 maart om gezondheidsredenen afgelast. Daar werden veel meer dan 100 mensen verwacht.

Christian Poulsen is weer gezond terug bij Ajax. De assistent van coach Erik ten Hag zat afgelopen week samen met een inspanningsfysioloog en fysiotherapeut van de landskampioen uit voorzorg thuis omdat ze mogelijk besmet waren met het coronavirus.

AZ

Het trainingscentrum van AZ is vrijdag, zaterdag en zondag dicht voor de selecties van het eerste elftal en verschillende jeugdteams. Vanaf maandag gaat het eerste elftal besloten trainen. Het AFAS Trainingscomplex is alleen toegankelijk voor (jeugd)spelers en staf.

Begrip

Bij AZ hebben ze er alle begrip voor dat de eredivisie en eerste divisie in maart stilliggen. Maar leuk is anders, want de club stak de laatste weken in uitstekende vorm. Net als Feyenoord, de best presterende club van de laatste maanden. In Rotterdam hadden ze maar al te graag volgende week zondag al tegen Ajax gespeeld.

Voordelen

Drie weken geen competitievoetbal biedt ook voordelen. Bij Ajax kan Hakim Ziyech zijn overbelaste spieren rust geven en hoeven Joël Veltman en David Neres wellicht ook minder duels te missen. Bij AZ hebben Ron Vlaar en Stijn Wuytens langer tijd om terug te komen. Ook Nicolai Jørgensen is nu misschien wel op tijd fit voor de beladen thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Ajax.

Mohamed Ihattaren had zaterdag misschien nog de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Emmen moeten overslaan. Hij kan nu ook in alle rust herstellen van een spierblessure, die hem vorige week de uitwedstrijd tegen FC Groningen kostte.

Veronica Inside

De uitzendingen van Veronica Inside van vrijdag 13 maart en maandag 16 maart gaan door. Wel zullen er enkele aanpassingen worden gedaan, vanwege de maatregelen die de overheid vanmiddag aankondigde tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.