Terug

Volg Vandaag Inside

Cor Pot blikt terug op samenspelen met Johan Derksen: 'Dat was levensgevaarlijk'

11 mrt 2024, 14:45

Cor Pot, assistent-bondscoach van het nationale elftal van Curaçao, blikt in een interview met De Telegraaf kort terug op zijn carrière als voetballer. Pot kwam onder meer uit voor Haarlem, waar hij samen heeft gespeeld met niemand minder dan Johan Derksen.

"Wel leuk", reageert Cor lachend op de vraag hoe het was om samen te spelen met Johan. "Johan was een lekkere ordinaire linksback, die schopte voor zijn beurt. Hij had wel een goed schot in zijn benen. Ik heb een prima tijd met hem gehad."

Vervolgens vraagt verslaggever Jeroen Holtrop hoe het was voor Pot om op de training te staan tegenover Johan. "Dat was levensgevaarlijk", zegt Pot. "Die Derksen probeerde mij af en toe wel te raken, ja."

Pot is sinds kort de assistent-bondscoach van Dick Advocaat bij het nationale elftal van Curaçao. Dick is benoemd door de Curaçaose voetbalbond FFK om plaatsing te bereiken voor het WK 2026, dat wordt gehouden in Canada, Amerika en Mexico. De FFK maakte twee weken geleden bekend dat De Kleine Generaal aan de slag gaat als bondscoach. Khalid Sinouh is technisch directeur, Kees Jansma perschef en pot dus assistent.

Eerder in Vandaag Inside vertelde Dick Advocaat een anekdote over zijn tijd in een Zuid-Koreaans quarantainehotel, waar hij zat als bondscoach van Irak. De claustrofobische assistent-trainer Cor Pot kon zich volgens Dick niet inhouden en liet dit ook duidelijk weten. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.