Terug

Volg Vandaag Inside

Contract van Cocu bij Fenerbahçe ontbonden

Contract van Cocu bij Fenerbahçe ontbonden

13 dec 2018, 11:05

ISTANBUL (ANP) - Ruim zes weken nadat hij aan de kant werd geschoven door Fenerbahçe, is het contract van trainer van Phillip Cocu eindelijk ontbonden. Dat betekent dat de 48-jarige Brabander weer ergens anders aan de slag kan. ,,We willen Phillip Cocu bedanken voor zijn medewerking en positieve houding in het hele proces. We wensen hem het beste in het vervolg van zijn carrière'', staat in een verklaring op de website van Fenerbahçe.

De 101-voudig international verhuisde afgelopen zomer van PSV naar Fenerbahçe. Cocu kreeg bij de Turkse topclub een contract voor drie jaar. Voorzitter Ali Koç en technisch directeur Damien Comolli waren ervan overtuigd dat Cocu hun club kampioen kon maken, maar na een dramatische seizoensstart grepen ze eind oktober in. Sindsdien heeft Erwin Koeman, die al als assistent van Cocu in Istanbul werkte, de leiding over het eerste elftal.

Koeman heeft Fenerbahçe echter nog niet weg kunnen halen uit de onderste regionen van de Turkse competitie. Met slechts veertien punten uit vijftien wedstrijden staat de topclub op de voorlaatste plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.