Terug

Volg Vandaag Inside

Conte vond het in de zomer nog te vroeg voor Tottenham

Conte vond het in de zomer nog te vroeg voor Tottenham

3 nov 2021, 14:36

Antonio Conte werd afgelopen zomer al door Tottenham Hotspur gepolst voor de functie van hoofdtrainer. Toen vond hij het nog te vroeg, maar eerder deze week gaf hij alsnog zijn jawoord aan de Londense club, die recent de Portugees Nuno ontsloeg.

'Ik kreeg een telefoontje van de Spurs in de zomer, maar ik was net klaar met Inter na twee belangrijke en moeilijke seizoenen. Eerlijk gezegd was dat niet het juiste moment om aan een ​​nieuwe uitdaging te beginnen', zei Conte kort na zijn aanstelling bij de Spurs. 'Ik gaf er de voorkeur aan te wachten en te genieten van de tijd met mijn familie. Emotioneel was ik nog steeds bezig met mijn laatste klus.'

Na de moeizame start van het seizoen besloot Tottenham Hotspur opnieuw bij Conte aan te kloppen en ditmaal wel met succes. 'Het is een eer en een genoegen en ik wil het vertrouwen terugbetalen', zei de 52-jarige Italiaan. 'Mijn filosofie is heel eenvoudig. Aantrekkelijk en goed voetbal voor de fans, een stabiel team hebben en niet te wisselvallig zijn. Ik denk dat de fans het verdienen om een ​​competitief team te hebben met een wil om te vechten.'

Conte werkte in het verleden bij Chelsea en had verder alleen Italiaanse clubs onder zijn hoede, waaronder Juventus en Atalanta. Met Internazionale werd hij afgelopen seizoen kampioen, waarna hij niet veel later opstapte.

Tottenham Hotspur staat negende in de Premier League. Vitesse, dat vorige maand met 1-0 te sterk was, is donderdag de tegenstander van Tottenham Hotspur in de Conference League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.