Terug

Volg Vandaag Inside

Complimenten voor EK-winnaar Wiegman bij huldiging in Londen

Complimenten voor EK-winnaar Wiegman bij huldiging in Londen

1 aug 2022, 14:35

Bondscoach Sarina Wiegman en de Engelse voetbalsters zijn maandagmiddag gehuldigd op Trafalgar Square, een plein in het centrum van Londen. De 7000 bezoekers die het plein op mochten, zongen de speelsters en de Nederlandse trainster toe. "Fijn dat jullie hier allemaal zijn. Bedankt voor jullie komst", zei de luid toegejuichte Wiegman vanaf het podium.

De 'Lionesses' werden in Londen gehuldigd voor het winnen van het EK. De Engelse ploeg versloeg Duitsland zondag op Wembley na verlenging met 2-1. Wiegman werd daardoor de eerste bondscoach die met twee verschillende landen het EK wint. Vijf jaar geleden leidde ze Nederland in eigen land naar de Europese titel.

"Wat ik nu ga doen? Ik ga terug naar mijn familie om ze gedag te zeggen en wat rust te nemen", zei Wiegman. "En daarna gaan we ons in september proberen te kwalificeren voor het WK. Dat zal wel lukken." Op de vraag wat haar ploeg zo speciaal maakt, antwoordde de 52-jarige Nederlandse: "Heb je een half uur? Ten eerste zijn dit heel, heel goede voetbalsters. En bovenal hebben ze de wil om te winnen."

Volgens aanvoerster Leah Williamson was de vorig jaar aangestelde Wiegman "het ontbrekende ingrediënt" bij de Engelse ploeg. "Zij heeft ons samen gebracht, Engeland had haar nodig. Ze laat ons zijn wie we zijn. En uiteindelijk winnen we het EK. We hebben een 'dreamteam'! Ongelooflijk mooi om dit met het hele land te kunnen delen." Wiegman kreeg ook complimenten van Lucy Bronze. "Ze heeft goede dansmoves", zei de verdedigster, die na een lange nacht feesten een grote zonnebril droeg.

Nadat Williamson, Wiegman en haar assistent Arjan Veurink de beker hadden getoond aan het publiek, zongen de Engelse speelsters samen met de bezoekers het nummer 'Sweet Caroline'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.