Terug

Volg Vandaag Inside

Commotie bij Italiaanse selectie na corona-uitbraak in staf

Commotie bij Italiaanse selectie na corona-uitbraak in staf

1 apr 2021, 10:27

Diverse stafleden van de Italiaanse voetbalselectie zijn positief bevonden op het coronavirus. Dat maakte de Italiaanse voetbalbond (FIGC) bekend kort na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd in Vilnius tegen Litouwen (0-2). Bondscoach Roberto Mancini zat bij het duel gewoon op bank.

Een staflid voelde zich zondag al niet lekker na de zege in Bulgarije (0-2) en keerde huiswaarts. In Italië werd bij hem het coronavirus vastgesteld. Een collega werd dinsdag naar huis gestuurd nadat hij keelklachten had gekregen. Drie andere stafleden ondergingen een coronatest waarvan de positieve resultaten pas na het duel in Vilnius werden prijsgegeven.

De drie besmette personen zijn in Litouwen in afzondering gegaan. Het is nog onduidelijk in hoeverre het drietal in nauw contact is geweest met de Italiaanse spelersgroep. Opvallend is wel dat alle uitgevoerde coronatests bij de nationale selectie op maandag nog negatief waren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.