Terug

Volg Vandaag Inside

Commissie stelt interne code in België op

Commissie stelt interne code in België op

17 okt 2018, 22:30

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Een speciale commissie moet in het Belgische profvoetbal de huidige problemen rond makelaars en andere tussenpersonen gaan aanpakken. Daartoe heeft de Pro League besloten naar aanleiding van het omvangrijke corruptieschandaal dat vorige week naar buiten kwam.

Het panel van experts zal bestaan uit drie leden. Twee namen zijn al bekend: minister van Staat Melchior Wathelet en Pierre François, de baas van de Pro League. De 69-jarige Wathelet, voormalig vicepremier, zal het driekoppige panel voorzitten.

De commissie krijgt onder meer als opdracht een interne code voor de 24 profclubs op te stellen. Op basis daarvan kunnen de Pro League en de Belgische autoriteiten dan tot regelgeving overgaan.

Het onderzoek naar de omvangrijke fraude in het Belgische topvoetbal begon eind vorig jaar omdat er concrete aanwijzingen waren van 'verdachte financiële handelingen'. Dinsdag verlengde de raadkamer de hechtenis van negen verdachten met een maand. Vijf van hen moeten in de cel blijven, de anderen staan onder elektronisch toezicht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.