Terug

Volg Vandaag Inside

Commissarissen Mosman, Schlick en Van Oevelen vertrekken bij Ajax

14 apr 2024, 13:06

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen stappen uit de raad van commissarissen van Ajax. Zij stellen hun positie beschikbaar omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud. Ze treden af als hun opvolgers benoemd zijn.

"Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren", reageert voorzitter Michael van Praag in een persbericht. "Mede namens de andere rvc-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden."

Mosman, Schlick en Van Oevelen lagen onder vuur bij veel fans van Ajax, mede omdat ze afgelopen zomer onvoldoende toezicht zouden hebben gehouden op Sven Mislintat. De in het begin van het seizoen ontslagen directeur voetbalzaken haalde voor ruim 100 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam.

Fanatieke fans van de F-Side eisten al langer het vertrek van Mosman, Schlick en Van Oevelen. Het drietal werd de afgelopen weken ook zwaar geïntimideerd door die harde supporterskern. Ajax speelt vanaf 16.45 uur een thuisduel met FC Twente. Fans van de F-Side wilden rond die wedstrijd opnieuw duidelijk maken dat het trio in hun ogen snel moet vertrekken.

Het vertrek van Mosman, Schlick en Van Oevelen is een nieuw hoofdstuk in de crisis bij Ajax, waar inmiddels ook voorzitter Van Praag van de rvc onder vuur is komen te liggen. De harde supporterskern van Ajax wil dat de rvc terugkomt op het voornemen om algemeen directeur Alex Kroes te ontslaan. Ook de bestuursraad van Ajax heeft de rvc opgeroepen om de beslissing om afscheid te nemen van Kroes te heroverwegen.

De rvc wil Kroes ontslaan omdat hij vlak voor zijn benoeming met voorkennis aandelen van Ajax zou hebben gekocht. "We hebben ons uitgebreid laten voorlichten door wel vijf of zes advocaten van NautaDutilh", zei Van Praag. "Daarna hebben we een weloverwogen beslissing genomen. Je kunt geen directeur handhaven die dit met zich meedraagt. Dat kan ik ook niet aan onze stakeholders uitleggen."

De bestuursraad gelooft in een terugkeer van Kroes bij Ajax "in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook", zo liet het zaterdag in een brief aan alle leden weten. De bestuursraad vertegenwoordigt de vereniging Ajax, die in het bezit is van 73 procent van de aandelen van de club en de rvc naar huis kan sturen.

Johan Derksen sprak zich maandagavond in Vandaag Inside uit over de huidige crisis bij Ajax. "Die hele RvC van Ajax moeten ze een geweldige schop onder hun hol geven." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.