Terug

Volg Vandaag Inside

Volledige raad van commissarissen Eredivisie CV treedt af

Volledige raad van commissarissen Eredivisie CV treedt af

16 nov 2020, 14:05

De volledige raad van commissarissen van de Eredivisie CV (ECV) treedt af. Voorzitter John Jaakke en zijn medecommissarissen Peter Fossen en Oege Boonstra voelen onvoldoende vertrouwen bij de clubs uit de eredivisie. 'De kwaliteit en de continuïteit hebben het ons inziens verloren van de animositeit en emotie', zegt Jaakke.

De dagelijks leiding bij de ECV, dat de belangen behartigt van de achttien clubs uit de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie, blijft in handen van Jan de Jong. De clubs gaan met elkaar in overleg over de nieuwe samenstelling van de rvc.

'Er zijn goede plannen in voorbereiding, ook over governance en besluitvorming', aldus Jaakke. 'Desondanks wenste een aantal clubs niet te wachten op de verdere discussie daarover. Dit is, zeker in deze tijd, naar onze mening een ongewenste situatie voor het betaald voetbal. Het betaald voetbal staat voor grote vragen en uitdagingen. Dan moet er vertrouwen zijn en dat is er bij een aantal clubs onvoldoende.'

Jaakke werd precies 3 jaar geleden gekozen tot voorzitter van de Eredivisie CV. De oud-voorzitter van Ajax was voorgedragen door Fossen en Robert Eenhoorn, de AZ-directeur die destijds ook in de rvc zat. Eenhoorn stapte ruim een jaar later op. PSV-directeur Fossen zat sinds september 2017 in de rvc. Hij nam toen de plek over van Eric Gudde, die zijn baan bij Feyenoord verruilde voor de positie van directeur betaald voetbal bij de KNVB. Boonstra trad vorig jaar toe tot de rvc van de ECV.

De clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie onderzoeken al een tijdje of ze een gezamenlijke organisatie kunnen vormen, om zo hun zeggenschap te vergroten. De ECV en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) zouden dan worden samengevoegd. In bijvoorbeeld Duitsland en Spanje zijn al zulke koepelorganisaties. De betaaldvoetbalclubs denken met een gezamenlijke organisatie zowel sportief als commercieel vooruitgang te boeken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.