Terug

Volg Vandaag Inside

'Commissarissen Ajax regelen voor zichzelf loonsverhoging tot 50.000 euro per jaar'

'Commissarissen Ajax regelen voor zichzelf loonsverhoging tot 50.000 euro per jaar'

18 apr 2023, 12:38

De Raad van Commissarissen van Ajax staat op het punt om zichzelf een loonsverhoging tot 50.000 euro per jaar te geven. Dat meldt RTL Z.

De commissarissen deden hun werk tot nu toe vrijwillig, maar de raad stelt voor om commissarissen 35.000 tot 50.000 euro per jaar te gaan betalen. Het basissalaris van alle commissarissen wordt 35.000 euro, de voorzitter (Pier Eringa) en de commissaris voetbalzaken (Jan van Halst) krijgen daar nog een toeslag van 15.000 euro per jaar bovenop. De RvC wil het nieuwe beloningsvoorstel op 26 mei in stemming brengen, op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

De RvC vindt dat de nieuwe beloning "past bij de statuur van een deskundige, onafhankelijke en kritische Raad van Commissarissen." Bovendien zou het de kwaliteit van de besluitvorming bevorderen, schrijft de RvC aan de aandeelhouders. "Het toekennen van een beloning zorgt er ook voor dat AFC Ajax NV ook in de toekomst leden van Raad van Commissarissen met voldoende relevante ervaring, professionele achtergrond en tijd kan blijven aantrekken."

Een woordvoerder van Ajax laat aan RTL Z weten dat de wijziging "al een aantal jaren onderwerp van gesprek is," en los kan worden gezien van de recente benoeming van Eringa en de voordracht van Van Halst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.