Terug

Volg Vandaag Inside

Commentator Van der Goot doet boekje open: 'Op mij wordt er ook wel gezeken'

Commentator Van der Goot doet boekje open: 'Op mij wordt er ook wel gezeken'

13 mei 2021, 17:31

Wytse van der Goot, een van de vaste commentatoren tijdens de Champions League-wedstrijden, vertelt in een uitgebreid interview met Sportnieuws hoe hij zich voorbereidt op een wedstrijd. Vanaf volgend seizoen is Van der Goot te zien als presentator bij Ziggo Sport.

In een week met Europees voetbal geeft Van der Goot vaak commentaar voor vier wedstrijden. In het weekend is hij te horen bij verschillende competities. 'Ik weet wie waar speelt, ik lees heel veel lokale kranten. Dat is ook mijn tip: elke stad heeft zijn eigen krant en daar zitten vaak de goede verhalen in', vertelt Van der Goot over zijn voorbereiding. Tijdens de wedstrijden houdt Van der Goot de statistieken van spelers bij via zijn computer. 'Per wedstrijd schrijf ik hooguit 1 A4'tje vol. Het gaat niet volgens een vast stramien, of zo.'

Vanwege de coronamaatregelen kan Van der Goot helaas niet in de stadions aanwezig zijn om commentaar te geven. Een groot gemis volgens de commentator. 'Nu is het zo dat ik al 1,5 jaar in de bezemkast zit. Je leert ermee leven, maar je mist heel veel.'

Van der Goot merkt dat hij veel waardering krijgt voor zijn werk. Vaak krijgen verschillende commentatoren ladingen kritiek van mensen op social media. 'En op mij wordt er ook wel gezeken, hoor, maar er is veel positiviteit. Ik doe toch blijkbaar wel een beetje iets goed', aldus Van der Goot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.