Terug

Volg Vandaag Inside

Comité Cancel Qatar 2022 start nieuwe actie op sociale media

Comité Cancel Qatar 2022 start nieuwe actie op sociale media

18 mrt 2021, 22:40

Voetballiefhebbers kunnen zich uitspreken tegen deelname van het Nederlands elftal aan het WK in Qatar. Het Comité Cancel Qatar 2022 zet vrijdagochtend om 08.00 uur een actie op sociale media, waarbij volgers een oranje kaart uitdelen aan de KNVB met de hashtag '#Nietbeschikbaar'.

Het Comité Cancel Qatar roept de KNVB op zich uit te spreken voor verplaatsing van het WK van 2022 naar een ander land, vanwege de slechte werkomstandigheden voor arbeidsmigranten en schending van de mensenrechten in het emiraat. Het Comité Cancel Qatar start ook een petitie met die eis en wil de lijst met handtekeningen in een later stadium aanbieden aan de KNVB, samen met het voetbalblad Panenka en cabaretier Freek de Jonge die ook een petitie is gestart.

Het Comité Cancel Qatar start de actie vrijdag omdat bondscoach Frank de Boer dan zijn selectie van het Nederlands elftal voor de eerste drie kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar presenteert.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.