Terug

Volg Vandaag Inside

Colombia oefent zonder bondscoach Pekerman

Colombia oefent zonder bondscoach Pekerman

24 aug 2018, 19:51

BOGOTA (ANP) - Bondscoach José Pekerman ontbreekt op de bank bij Colombia tijdens de oefeninterlands van komende maand tegen Venezuela en Argentinië. De 68-jarige trainer, die al sinds 2012 de leiding heeft over de nationale ploeg, onderhandelt met de bond nog steeds over een nieuw contract. Zolang niet duidelijk is of Pekerman doorgaat, worden zijn taken overgenomen door Arturo Reyes, coach van het Colombiaanse beloftenelftal.

Onder leiding van de geboren Argentijn was Colombia na zestien jaar afwezigheid weer van de partij op het WK van 2014. Op het mondiale toernooi in Brazilië bereikte het Zuid-Amerikaanse land de kwartfinales, waarin het gastland met 2-1 te sterk was voor de ploeg van uitblinker James Rodriguez. Colombia kwalificeerde zich ook voor het WK van deze zomer in Rusland. Daar strandde de ploeg van Pekerman in de achtste finales tegen Engeland, dat de strafschoppen beter nam.

In Colombiaanse media wordt al volop gespeculeerd over mogelijke opvolgers van Pekerman. De naam van Guus Hiddink valt daarbij ook.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.