Terug

Volg Vandaag Inside

Cocu voelt steun clubleiding Fenerbahçe

Cocu voelt steun clubleiding Fenerbahçe

3 okt 2018, 21:10

ISTANBUL (ANP) - Fenerbahçe-coach Phillip Cocu erkent dat hij met de club in een lastige positie zit. De 47-jarige trainer benadrukt tegenover FOX Sports dat hij nog de steun van de clubleiding heeft. Fenerbahçe speelt donderdag in de Europa League tegen Spartak Trnava uit Slowakije.

De Turkse club staat in de competitie op een teleurstellende veertiende plaats en verloor de eerste wedstrijd in de groepsronde van de Europa League van Dinamo Zagreb na eerdere uitschakeling in de voorronde van de Champions League. ,,Jazeker voel ik de druk", zegt Cocu. ,,Dat is ook logisch als je bij een grote club gaat werken. Als succes uitblijft, krijg je weerstand."

Cocu weerspreekt echter de berichten uit de Turkse media dat hij afgelopen maandag door de president is gevraagd om op te stappen. ,,Dat is niet het geval. We verkeren nu in een delicate situatie. Met de president en de technisch directeur doen we er alles aan om eruit te komen."

Veranderingen

Volgens de coach ondergaat de club op het moment veel veranderingen, in het team, in de begeleiding en in de manier van werken. ,,Dan is het lastig om daar een vaste structuur in te krijgen", zegt hij. ,,Ik richt me zoveel mogelijk op het voetbal en daar gaat het ook moeizaam. Het is meer vechten dan voetballen. Op de plek waar we staan moeten we meer strijd leveren. Er worden andere dingen gevraagd dan wat de spelers gewend zijn."

Cocu zegt dat de nieuwe manier van spelen tijd kost. ,,We zijn nog niet zo ver dat we het spel kunnen spelen wat we graag willen. Zo realistisch moet je ook zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.