Terug

Volg Vandaag Inside

Klopp: 'Elk mensenleven is belangrijker dan voetbal'

Klopp: 'Elk mensenleven is belangrijker dan voetbal'

13 mrt 2020, 18:00

Misschien komt de klap van het stilvallen van vrijwel de gehele sportwereld het hardst aan bij Liverpool FC. De club staat op het punt om voor het eerst in 30 jaar kampioen van Engeland te worden. Coach Jürgen Klopp zegt echter: "Als deze maatregel er voor zorgt dat er één mens meer gezond blijft, ook al is het er maar één, dan nog is het de moeite meer dan waard."

Liever zwijgt hij in deze situatie, om de ruimte te geven aan deskundigen over de wereldwijde crisis rond het nieuwe coronavirus. "Maar ik begrijp ook de teleurstelling bij onze fans die zo lang hebben gewacht op het succes dat nu zo dichtbij is. Toch heb ik altijd gezegd dat voetbal het belangrijkste van alle niet zo belangrijke dingen is. Op dit moment is voetbal helemaal niet belangrijk."

"Natuurlijk willen we niet voetballen in een leeg stadion, natuurlijk willen we niet dat wedstrijden worden uitgesteld", vervolgt Klopp. "Nu moeten we kiezen tussen het belang van voetbal en dat van de hele maatschappij. Kom op zeg, over die keus hoeven we echt geen seconde na te denken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.