Terug

Volg Vandaag Inside

Coach Klopp baalt van Afrika Cup 2021 in wintermaanden

Coach Klopp baalt van Afrika Cup 2021 in wintermaanden

17 jan 2020, 20:22

Coach Jürgen Klopp van Liverpool heeft verbolgen gereageerd op de verplaatsing van de Afrika Cup 2021 van de zomer naar de winter. "Voor ons is dat rampzalig", sprak de Duitser onomwonden. "We hebben er totaal geen invloed op als club. Voor onze spelers is het evenmin goed. Ze krijgen amper rust."

Liverpool dreigt over een jaar de toonaangevende aanvallers Sadio Mané (Senegal), Mohamed Salah (Egypte) en middenvelder Naby Keïta (Guinee) voor langere tijd te moeten missen door deelname aan de Afrika Cup in Kameroen. "Hoe kan het zijn dat een club die het salaris betaalt van de betreffende spelers helemaal niets te zeggen heeft?", vroeg Klopp zich af. "Als we een speler thuishouden, wordt hij geschorst. Zelfs als een speler geblesseerd is, moet hij alsnog naar Afrika voor een medische controle. De clubs zijn machteloos."

Kameroen besloot eerder deze week de tweejaarlijkse Afrika Cup te vervroegen om het regenseizoen te vermijden. Ook wordt daardoor een 'botsing' met het uitgebreide WK voor clubs in China in de zomer van 2021 voorkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.