Terug

Volg Vandaag Inside

Coach Benítez vertrekt naar China

Coach Benítez vertrekt naar China

2 juli 2019, 13:47

De Spaanse voetbalcoach Rafael Benítez begint aan een Chinees avontuur. Hij is de nieuwe trainer van Dalian Yifang, een club uit de hoogste Chinese divisie. "Na een lange weg beginnen we aan een nieuwe uitdaging", twitterde Benítez, die tal van Europese topclubs coachte.

Benítez was succesvol bij onder meer Valencia (twee keer Spaans kampioen), Liverpool (winst Champions League 2005) en Chelsea (winst Europa League 2013). Hij trainde ook kort Internazionale, Napoli en Real Madrid. Zijn laatste Europese club was Newcastle United, waar hij zijn contract niet verlengde uit onvrede over de gang van zaken. "Toen ik hier kwam, lieten ze me de plannen zien voor een nieuw trainingscomplex en sprak ik zelfs met de architect. Na drie jaar zijn hier alleen de muren geschilderd", liet hij optekenen in The Times.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.