Terug

Volg Vandaag Inside

Co Stompé werkt op Schiphol: 'Ik ben nooit te beroerd geweest om te werken voor m’n geld'

18 jan 2024, 16:33

Co Stompé haalde in 2000 nog de halve finale van het WK, maar inmiddels werkt hij met veel plezier op Schiphol, vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Stompé had tijdens zijn carrière als topdarter ook nog een baan als trambestuurder en nu werkt hij dus op Schiphol. “Ik sta bijna onder de vliegtuigen. Ik zit in de afbouw. Van slopen tot boren. Dat bevalt me hartstikke goed, joh. Er is altijd reuring op Schiphol en zo blijf ik lekker fit. Ik ben nooit te beroerd geweest om te werken voor m’n geld", vertelt de analist, die met zijn erelijst in deze tijd een goed gevulde portemonnee zou hebben gehad. Stompé verdiende namelijk 11.000 pond als halvefinalist, terwijl Luke Littler tijdens het WK in 2023 een ton in zijn zak kon steken met dezelfde prestatie.

“Dan had ik er lekker bij gezeten, maar dat hebben Johan Cruijff, Wim Suurbier, Johan Neeskens en al die gasten ook meegemaakt. Er moeten pioniers zijn. Als Raymond van Barneveld in deze tijd zijn piek had gekend, was hij multimiljonair geweest.”

Stompé baalt hier verder niet van. “Ik had er meer uit kunnen halen, dus dan moet je achteraf ook niet lopen zeuren. Wat ik nu heb, vind ik ook prima. Maar ik zat twee dagen na die halve finale gewoon weer op de tram. Kreeg ik gratis een gesneden krentenbrood bij het bakkertje op het eindpunt, waar ik altijd mijn broodjes haalde. Raymond was toen al zo groot, die kreeg een keer een jacuzzi. Zo zit de wereld in elkaar, dat gaat nooit naar de mensen die geen geld hebben.”

Inmiddels dart Stompé alleen nog voor de gezelligheid. “Lekker wat dollen en anekdotes vertellen, wedstrijdjes gooien tegen de mensen; je komt altijd op een feestje, nooit op een begrafenis”, besluit de ex-darter.

Onlangs dook Co Stompé op in het publiek bij Vandaag Inside. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.