Terug

Volg Vandaag Inside

'Clubs Spanje gewend aan vrouw als voorzitter'

'Clubs Spanje gewend aan vrouw als voorzitter'

22 nov 2018, 21:37

EIBAR (ANP/RTR) - Haar beginperiode was niet eenvoudig, maar inmiddels voelt Patricia Rodriguez zich wel op haar plaats in de Spaanse voetbalwereld. Rodriguez is bestuursvoorzitter (CEO) van Eibar en de enige vrouw in die rol in de hoogste Spaanse klasse.

,,Het was niet gemakkelijk. In mijn eerste maanden, als ik sprak, werd mijn mening soms niet zo veel gehoord als die van mijn mannelijke collega's'', zegt Rodriguez donderdag in een interview met persbureau Reuters. ,,Ik moest mijn best doen om te laten zien dat ik hetzelfde werk kon doen als mijn mannelijke collega's. Inmiddels kan ik wel zeggen dat al mijn collega's zich op een normale manier gedragen richting mij.''

Eibar is een van de kleinste verenigingen uit La Liga. Op het gebied van gendergelijkheid speelt de club al een tijd een voorbeeldrol. Meer dan de helft van de posities in het management wordt ingenomen door vrouwen.

,,Eibar is een stad waar vrouwen altijd een hele grote rol hebben gespeeld in elk aspect van de samenleving en de voetbalclub is niets anders dan een weerspiegeling hiervan'', aldus Amaia Gorostiza, president van de club en ook al een vrouw. ,,We hebben geen specifiek beleid op dit gebied. Het is allemaal op een hele natuurlijke manier gegaan. Wanneer we iemand in dienst nemen, kijken we alleen naar kwaliteit. We beoordelen vaardigheden zonder naar geslacht te kijken.''

Gorostiza is positief over de toekomst van vrouwen in de voetbalwereld. ,,Ik kan niet ontkennen dat je als vrouw in een dergelijke functie nog steeds af en toe te maken hebt met gedragingen van mensen die nooit worden toegepast op mannen. Maar dat is aan het veranderen. Uiteindelijk verdwijnt dat helemaal.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.