Terug

Volg Vandaag Inside

Clubicoon Totti zet geen stap meer bij AS Roma: 'Ik kan wel janken'

Clubicoon Totti zet geen stap meer bij AS Roma: 'Ik kan wel janken'

19 apr 2020, 16:35

Francesco Totti speelde bijna een kwart eeuw voor AS Roma. Hij zou zelfs een been laten amputeren voor zijn grote liefde, maar toch zet hij inmiddels geen stap meer bij de club uit de Italiaanse hoofdstad.

De manier waarop Totti in 2017 vertrok bij AS Roma, zit de Italiaan nog steeds dwars. 'Ik werd destijds gedwongen te stoppen. Zelf wilde ik helemaal niet stoppen. Ik voelde mij lichamelijk goed, dus waarom zou ik?', vertelt Totti aan landgenoot Luca Toni op Instagram.

De clubicoon eiste zelfs geen basisplaats binnen de ploeg. 'Ik zou het prima hebben gevonden om deel uit te maken van de kleedkamer en de trainer te helpen op moeilijke momenten en mijn ervaring aan de jongere spelers over te dragen. Bovendien leefde het stadion nog altijd op, elke keer als ik als invaller het veld in kwam. Die sfeer hielp iedereen bij de club.'

'Ik wilde mijn tijd bij Roma niet verpesten, dus het was beter om te stoppen in plaats van ergens anders nog een jaar door te gaan. Maar ik zag tijdens de trainingen dat ik nog steeds veel te bieden had en dat ik voor niemand onder hoefde te doen. Natuurlijk komt er aan alles een einde, maar het probleem was dat sommige mensen me wilden doen geloven dat het mijn beslissing was en me aan de kant schoven', vertelt Totti verder over de pijnlijke situatie tussen hem en de club.

Totti laat weten dat hij kwaad wordt als hij eraan denkt. 'Ik zou een been afhakken voor AS Roma, maar als de situatie zo blijft, zet ik geen stap meer op het trainingscomplex', zegt de wereldkampioen van 2006. Vorig jaar stapte hij op als directeur van AS Roma, omdat hij het niet kan vinden met de Amerikaanse eigenaar James Pallotta.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.