Terug

Volg Vandaag Inside

Clubicoon Reus verlaat Borussia Dortmund na twaalf seizoenen

3 mei 2024, 16:33

Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

De 34-jarige Reus doorliep zo'n beetje alle jeugdelftallen van Dortmund, maar speelde de eerste jaren van zijn profcarrière bij andere clubs. In 2012 keerde hij terug in Dortmund en groeide uit tot een van de sterspelers. Hij won in twaalf seizoenen met Borussia twee keer de Duitse beker en haalde met de ploeg in 2013 de finale van de Champions League. In 424 wedstrijden scoorde de aanvallende middenvelder 168 keer.

"Ik ben ongelooflijk dankbaar en trots op deze bijzondere tijd bij Borussia Dortmund. Ik heb meer dan de helft van mijn leven bij deze club doorgebracht en heb van elke dag genoten, ook al zijn er natuurlijk ook moeilijke momenten geweest", laat Reus weten. "Ik weet nu al dat ik het moeilijk zal vinden om aan het einde van het seizoen afscheid te nemen. Toch ben ik blij dat er nu duidelijkheid is en dat we ons volledig kunnen concentreren op de hele belangrijke laatste wedstrijden die we nog moeten spelen."

Onlangs werd bekend dat voormalig technisch directeur van Ajax, Sven Mislintat, bij Borussia Dortmund aan de slag ging. In Veronica Offside wenste Wesley Sneijder de supporters alvast sterkte. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.