Terug

Volg Vandaag Inside

Clubicoon Benzema vertrekt na 14 jaar bij Real Madrid

Clubicoon Benzema vertrekt na 14 jaar bij Real Madrid

4 juni 2023, 12:17

Karim Benzema vertrekt deze zomer bij Real Madrid. Dat maakt de Koninklijke zelf bekend op haar eigen kanalen. De Franse spits heeft in veertien jaar maar liefst 24 prijzen gewonnen met de Madrilenen.

De inmiddels 35-jarige spits kwam in 2009 over van Olympique Lyonnais en ontpopte zich in veertien jaar tot ware clublegende in Madrid. In totaal speelde Benzema 647 wedstrijden voor Real, waarin hij 353 keer tot scoren kwam. Met dat aantal is hij tweede op de alltime topscorerslijst van de Madrinelen, hij moet alleen Cristiano Ronaldo voor zich dulden.

Benzema heeft met Real maar liefst vijf keer de Champions League gewonnen, dat geldt ook voor het aantal Spaanse landskampioenschappen en het WK voor clubs. In 2022 won de spits voor het eerst de Gouden Bal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.