Terug

Volg Vandaag Inside

Clubiconen Bayern komen op voor Kimmich in vaccinatiediscussie

Clubiconen Bayern komen op voor Kimmich in vaccinatiediscussie

26 okt 2021, 11:58

De clubiconen Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness van Bayern München hebben het opgenomen voor Joshua Kimmich. De 26-jarige voetballer van Bayern vertelde afgelopen weekeinde op tv dat hij zich nog niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus, omdat hij "bedenkingen" heeft over de gevolgen op de lange termijn. Het leverde de international van de 'Mannschaft' veel kritiek op.

Erevoorzitter Hoeness en voormalig algemeen directeur Rummenigge mengden zich ook in de nationale discussie die in Duitsland is ontstaan. De oud-spelers van Bayern namen het juist op voor Kimmich. 'Ik ken geen voetballer die zo extreem verantwoordelijk is en zo voorbeeldig omgaat met alle zaken in het leven als Joshua Kimmich', zei Rummenigge. 'Ik denk dat hij op een bepaald moment de juiste beslissing gaat nemen. Hij moet het zelf willen, die druk moet niet van buitenaf komen. Corona achtervolgt ons nu al 1,5 jaar. Het verbaast me niet dat hier weer zo'n grote politieke discussie over is ontstaan, maar we moeten niet overdrijven.'

Volgens Hoeness hebben de Duitse media ervoor gezorgd dat de uitspraken van Kimmich tot zoveel ophef leidden. 'Zij zijn verantwoordelijk voor deze tsunami. De enige met wie ik hier verder over praat, is Joshua zelf.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.