Terug

Volg Vandaag Inside

'Club Brugge gaat naar de beurs'

'Club Brugge gaat naar de beurs'

25 feb 2021, 11:13

Club Brugge werkt aan een beursgang. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van meerdere bronnen. De landskampioen, waarvoor onder anderen de Nederlanders Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost uitkomen, zou de eerste Belgische voetbalclub zijn die een beursnotering krijgt.

Hoeveel geld Club Brugge hoopt op te halen is nog onduidelijk. Wel denkt De Tijd te weten dat de club met de opbrengst naar alle waarschijnlijkheid een deel van zijn stadionplannen wil financieren. Club Brugge wil een nieuw stadion met 40.000 plaatsen neerzetten op de plek waar het huidige Jan Breydelstadion staat. Het project zou zo'n 100 miljoen euro kosten.

In Nederland is Ajax de enige beursgenoteerde voetbalclub. In andere landen gingen clubs als Manchester United, Borussia Dortmund, Juventus en Olympique Lyon al naar de beurs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.