Terug

Volg Vandaag Inside

'Clausule in contract Setién houdt deur open voor Koeman en Xavi'

'Clausule in contract Setién houdt deur open voor Koeman en Xavi'

14 jan 2020, 12:12

FC Barcelona nam maandagavond afscheid van trainer Ernesto Valverde, waarna bekend werd dat Quique Setién een contract tot medio 2022 tekent in Camp Nou. Volgens onder meer het Spaanse Diario Sport zijn er diverse 'exitclausules' in de overeenkomst opgenomen. En dat is goed nieuws voor Ronald Koeman.

Deze exitclausles houden onder meer in dat FC Barcelona komende zomer van de nieuwe trainer af kan als de prestaties tegenvallen. Hierdoor kan Barça komende zomer alsnog één van de droomkandidaten als Xavi en Ronald Koeman aanstellen. Zij werden de afgelopen dagen al benaderd om Valverde te vervangen, maar wilde niet tussentijds instappen.

Setién had wel oren naar een overstap en drong naar verluidt zelf aan op een meerjarig contract bij Barça. Hij wilde niet slechts voor een halfjaar tekenen, om enige zekerheid en meer overwicht op de spelersgroep te hebben. Door het evaluatiemoment in het contract van Setién zou het echter alsnog kunnen zijn dat zijn avontuur in Camp Nou vroeg ten einde komt, meldt Sport.

Koeman heeft een Barcelona-clausule in het contract met de KNVB, maar wilde niet voor het EK van komende zomer vertrekken. Pas na het EK wil hij eventueel nadenken over een vertrek. Koeman heeft overigens nog een contract tot 2022 bij de KNVB.

VIDEO - Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek

Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek
4:36
Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.