Terug

Volg Vandaag Inside

CLASSIC: Johan ziet in Aad300 nieuwe bondscoach: 'Qua kwaliteiten zou hij het absoluut kunnen'

CLASSIC: Johan ziet in Aad300 nieuwe bondscoach: 'Qua kwaliteiten zou hij het absoluut kunnen'

27 mrt 2022, 18:02

Een filmpje uit de oude doos (augustus, 2007). Het begint al iconisch, we zien Johan Derksen als een soort Don Corleone, lurkend aan zijn sigaar met spannende gangstermuziek op de achtergrond, aan zijn bureau als toenmalig hoofdredacteur van het blad Voetbal International. Tegenover VItv steekt de analist de loftrompet over trainer Aad de Mos en pleit zelfs voor een bondscoachschap.

Aad de Mos had net met het nietige Vitesse, het grote AZ van topcoach Louis van Gaal overklast. Van Gaal, die al de Champions League had gewonnen met Ajax, twee kampioenschappen met Barcelona en al bondscoach was geweest van Oranje, was niet opgewassen tegen het tactische meesterbrein van De Mos. 'Aad de Mos is een beetje ondergewaardeerd in Nederland. Ik vind Aad de Mos één van de beste coaches. Vooral tactisch is die man erg sterk', spreekt Johan lovend na de masterclass van De Mos.

Johan gaat nog even verder met lovende woorden over Aad: 'Hij heeft maar weer eens bewezen dat hij met minder materiaal dan Van Gaal, toch een goed resultaat eruit sleept. En dat heeft hij overal gedaan. Hij heeft ook bij Mechelen fantastisch werk geleverd, met een vrij kleine provincieclub heeft hij de Europa Cup gewonnen.'

Volgens Johan is Aad de Mos een echt 'voetbaldier'. Bij elk jeugdtoernooi in Nederland is Aad de Mos ter plaatsen. Toch zegt Johan dat Aad zijn imago niet mee heeft. 'Aad komt soms een beetje als een platte, ordinaire Hagenaar over. Ik zeg altijd dat hij dezelfde schoenen draagt als Koko Petalo (de zigeunerkoning)', roept Johan.

Tot slot pleit Johan zelfs voor het Nederlandse bondscoachschap van de Hagenaar. 'Aad is zestig en zijn grote droom is, om nog bondscoach te worden. Qua kwaliteiten zou hij het absoluut kunnen, maar ik denk dat de KNVB valt over zijn imago. Hij heeft een beetje zijn imago tegen.'

Bekijk hier de desbetreffende beelden uit 2007.

Aad de Mos staat deze dagen vooral bekend om zijn social media skills. Vooral bij de jonge kijkers zijn de fenomenale analyses van 'Aad3barkie' op Instagram cult. Ook vaste gast en oud-speler onder De Mos bij Ajax en PSV, Wim Kieft is groot fan!

VIDEO - Wim geniet van analyse Aad de Mos

Wim geniet van analyse Aad de Mos
3:26
Wim geniet van analyse Aad de Mos

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.