Terug

Volg Vandaag Inside

Clasie: we kunnen het dus wel

Clasie: we kunnen het dus wel

25 feb 2019, 09:12

EINDHOVEN (ANP) - Het is voor trainer Giovanni van Bronckhorst en de spelers van Feyenoord een wat vreemde situatie. Zondag moesten de Rotterdammers zich, niet voor het eerst dit seizoen, haast verantwoorden voor hun goede spel. Feyenoord domineerde de eerste helft van de uitwedstrijd tegen PSV en hield met tien man (na rood voor Sven van Beek na een uur spelen) toch een punt over: 1-1.

Een week eerder speelde Feyenoord tegen FC Groningen (1-0) nog de slechtste wedstrijd sinds Van Bronckhorst bij Feyenoord werkzaam is, zo oordeelde de trainer zelf. Na het sterkte optreden tegen PSV ziet Feyenoord het belangrijke thuisduel met Ajax in de halve finale van het nationale bekertoernooi van woensdag opeens toch met vertrouwen tegemoet.

,,Vandaag laten we het weer zien. We kunnen het dus wel. Eigenlijk is het doodzonde, want je zet jezelf soms te kijk'', zei aanvoerder Jordy Clasie in het Philips-stadion. ,,Vorige week was het gewoon een schande. Nu speel je als ploeg gewoon weer goed. Die wisselvalligheid moet eruit.''

Volle bak

In de vier competitiewedstrijden tegen PSV en Ajax pakte Feyenoord dit seizoen zeven punten. Dat is normaal gesproken meer dan voldoende om met die clubs mee te strijden om de titel, ware het niet dat Feyenoord in uitwedstrijden tegen minder grote clubs vaak niet thuis geeft. ,,Dat breekt ons nu op'', zei Van Bronckhorst na de ontmoeting met PSV nog maar eens.

Feyenoord won eind januari in De Kuip met 6-2 van Ajax. Nu de titel uit zicht is, moet het bekertoernooi het seizoen van Feyenoord redden. ,,We weten hoe belangrijk die wedstrijd is, voor iedereen binnen de club. Ook voor mijzelf. Het is de enige kans op een prijs. Woensdag zullen we er volle bak voor gaan'', aldus Clasie. ,,De scherpte moet er bij ons zijn, elke wedstrijd.''

Ook verdediger Jan-Arie van der Heijden had in Eindhoven genoten van het spel van zijn ploeg. ,,Als we met elf man op het veld waren blijven staan, hadden we denk ik wel drie punten mee kunnen nemen'', zei hij. ,,Het strijdplan werkte. Dat geeft een goed gevoel. We speelden echt als een team. We konden ons voor rust alleen verwijten dat we geen doelpunt maakten. Tegen PSV hebben we hele goede resultaten gehaald dit seizoen. Aan de ene kant ben je daar heel blij mee, aan de andere kant geeft het ook te denken. We hebben dit seizoen veel te veel laten liggen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.