Terug

Volg Vandaag Inside

'Clásico blijft groots, ondanks leeg Camp Nou'

'Clásico blijft groots, ondanks leeg Camp Nou'

23 okt 2020, 11:14

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid blijft de belangrijkste wedstrijd ter wereld tussen voetbalclubs, ook nu er zaterdag in stadion Camp Nou geen toeschouwers aanwezig zijn. Dat meent Javier Tebas, de baas van de Spaanse La Liga. "De internationale aantrekkingskracht van de Clásico is onverminderd groot", aldus Tebas tegen persbureau AFP.

"Elke voetbalwedstrijd zonder fans is een fundamenteel onderdeel kwijt", zegt Tebas. "Maar wij hebben inmiddels meer dan 300 wedstrijden gespeeld zonder publiek en de spelers zijn gewoon spektakel blijven leveren op het veld. De kijkcijfers op televisie bewijzen dat. De Clásico mist zaterdag alleen de 70.000 mensen die normaal in het stadion zouden zitten."

Wereldwijd is de klassieker tussen de twee Spaanse topclubs normaal gesproken goed voor 650 miljoen tv-kijkers. Tebas verwacht dat het er zaterdag nog meer zijn.

De baas van La Liga zei ook blij te zijn dat Lionel Messi deze zomer alsnog besloot zijn contract bij Barcelona uit te dienen. "Hij is het kroonjuweel van het Spaanse voetbal en we mogen ons gelukkig prijzen dat we al zo veel jaren van hem hebben kunnen genieten. Als Messi volgend jaar alsnog weggaat, moet hij wel vrezen voor reputatieschade. Neymar verliet Barcelona voor Paris Saint-Germain, maar de Franse competitie is door hem niet naar een hoger niveau getild", aldus Tebas.

Hij ziet overigens niets in de plannen voor een grote Europese topcompetitie, bedacht door de Engelse topclubs Liverpool en Manchester United. "Een idee van dromers, een perfect project om geld te verliezen. Veel televisiemaatschappijen hebben mij al gezegd dat ze geen euro in dat project stoppen omdat het aantal kijkers zal afnemen. Weet je hoeveel mensen in Spanje naar Dinamo Kiev tegen Juventus keken? Minder dan 50.000. Een wedstrijd tussen Barça en Eibar trekt hier al 1 miljoen kijkers."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.