Terug

Volg Vandaag Inside

'Clarence Seedorf zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden bij Ajax'

'Clarence Seedorf zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden bij Ajax'

14 feb 2022, 16:46

In de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf werd maandag gesproken over een mogelijke opvolger van Marc Overmars bij Ajax. Hij stapte op als directeur voetbalzaken, omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten heeft verstuurd aan meerdere vrouwelijke collega's. Valentijn Driessen noemt de naam van Clarence Seedorf als mogelijke opvolger van Overmars.

'Ik wil buiten de gebaande paden kijken,' vertelt Valentijn. 'Ik zag allerlei lijstjes met Danny Blind en Marcel Brands. Nou Brands heeft al heel snel de deur dichtgegooid, want hij wordt algemeen directeur van PSV. En je wil toch graag dat er iemand met Ajax-DNA op die plek komt te zitten, want Overmars is als directeur voetbalzaken een voltreffer geweest. En dan weet ik wel dat je dat niet één op één kan vervangen, maar dan ga je verder kijken, en Seedorf is iemand waarvan ik denk dat hij waarschijnlijk wel de capaciteiten heeft. Sowieso de uitstraling, nationaal en internationaal, hij heeft van alles en nog wat gewonnen, komt overal binnen, heeft een prima babbel weten we uit ervaring, zakelijk heeft hij het goed gedaan en hij is een goede vriend van Van der Sar. Dus zodoende kwam ik uit bij Seedorf.'

Mike Verweij heeft vervolgens nieuws: 'Ik heb uit een zeer betrouwbare bron gehoord dat Clarence Seedorf open staat voor Ajax. Hij zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden. En ik denk ook dat het een hele goede keuze zou zijn. Je zou wel kunnen overwegen om iemand naast hem neer te zetten. Seedorf kan gewoon de directeur van Real Madrid, Juventus of noem maar op bellen, en dat je daar iemand naast zet, en dan niet Gerry Hamstra, maar misschien een oud-zaakwaarnemer, die gewoon heel veel werk uit handen neemt. Want het is wel een veelomvattende taak, zeker als je alles wel documenteert,' aldus Verweij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.