City verslaat Liverpool na strafschoppen

4 aug 2019, 20:16

Manchester City heeft voor de zesde keer de strijd om de Community Shield gewonnen. De ploeg van trainer Pep Guardiola versloeg Liverpool na strafschoppen. Na negentig minuten spelen op Wembley stond het 1-1. City nam vervolgens de strafschoppen beter: 5-4. Georginio Wijnaldum miste als enige een penalty.

Raheem Sterling opende na 12 minuten de score. Virgil van Dijk droeg met een assist bij aan de gelijkmaker van Joel Matip in de 77e minuut.

Vorig seizoen legde City ook beslag op de Engelse Supercup, ten koste van Chelsea. Manchester City won vervolgens de FA Cup, League Cup en greep de landstitel met een punt voorsprong op Liverpool. De ploeg van trainer Jurgen Klopp was Europees wel succesvol met het winnen van de Champions League.