Terug

Volg Vandaag Inside

City klopt Everton in FA Cup en blijft in de race om vier prijzen

City klopt Everton in FA Cup en blijft in de race om vier prijzen

20 mrt 2021, 21:26

Manchester City kan dit seizoen nog steeds met vier prijzen afsluiten. De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft zich met een uitzege op Everton (0-2) voor de halve finale van de FA Cup geplaatst. Ilkay Gündogan en de ingevallen Kevin De Bruyne scoorden in de slotfase.

City begon niet met de sterkst mogelijke opstelling. Omdat doelpunten uitbleven, besloot coach Guardiola na ruim een uur Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez te brengen. Gündogan kopte in de 84e minuut vallend raak. De Bruyne besliste het duel 6 minuten later.

Manchester City kan de titel in de Premier League nauwelijks meer ontgaan. De club stuit op Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League. Tottenham Hotspur is op 25 april de tegenstander van City in de finale van de League Cup.

Eerder op zaterdag schaarde Southampton zich al bij de laatste vier van de de FA Cup. De club won het uitduel met Bournemouth, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland (0-3).

Nathan Redmond scoorde tweemaal, Moussa Djenepo trof eenmaal doel. De Nederlander Arnaut Danjuma Groeneveld speelde de hele wedstrijd voor Bournemouth.

De andere kwartfinales Chelsea - Sheffield United en Leicester City - Manchester United worden zondag gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.