Terug

Volg Vandaag Inside

City-clublegendes worden geëerd met standbeeld bij Etihad Stadium

City-clublegendes worden geëerd met standbeeld bij Etihad Stadium

22 aug 2021, 00:21

Volgende week voorafgaand aan de topper tegen Arsenal gaat Manchester City enkele iconen vereeuwigen rondom het stadion. In eerste instantie gaat het om legendes Vincent Kompany en David Silva. Op een later moment onthult de club ook een sculptuur van Sergio Agüero.

Het idee om standbeelden te laten maken komt van City-voorzitter Al Mubarak, die vindt dat deze spelers een podium verdienen vanwege hun bijdrage in de transformatie van de topclub in het afgelopen decennium.

Vincent Kompany kwam in 2008 over van Hamburger SV en speelde in 11 jaar, ondanks veel blessureleed, 265 wedstrijden voor The Citizens. De Belg won in totaal 4 Premier League titels, waaronder de eerste titel sinds lange tijd in het seizoen 2011/12. In 2019 vertrok Kompany om als trainer/coach aan de slag te gaan bij zijn oude club Anderlecht.

David Silva is net als Kompany betrokken geweest bij 4 landskampioenschappen. Tussen 2010-2020 kwam de Spanjaard tot 309 wedstrijden. Daarin trof hij 60 keer het net. Vorig seizoen vertrok Silva naar Real Sociedad.

Sergio Agüero kwam in 2011 over van Atletico Madrid en speelde tot afgelopen seizoen 275 wedstrijden voor City, waarin hij 184 keer trefzeker was. In zijn eerste seizoen kroonde Agüero zich al tot clublegende door in de 94ste minuut van de laatste competitiewedstrijd de beslissende goal te scoren voor de landstitel. Agüero vertrok aan het einde van afgelopen seizoen naar FC Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.