Terug

Volg Vandaag Inside

'Cillessen maanden uit de roulatie'

'Cillessen maanden uit de roulatie'

11 nov 2020, 19:07

Jasper Cillessen komt zeker dit kalenderjaar niet meer in actie voor Valencia. De Spaanse club meldde dat de nummer 1 van het Nederlands elftal een operatie moet ondergaan vanwege een spierblessure in zijn rechterbeen. De ingreep zal donderdag plaatsvinden. Valencia maakte nog niet bekend hoe lang Cillessen uit de roulatie zal zijn. Volgens Spaanse media kan de herstelperiode drie tot vier maanden gaan duren.

Cillessen (31) raakte vrijdag in Valencia tijdens de training geblesseerd. Hij moest zich daardoor bij bondscoach Frank de Boer afmelden voor de interlandperiode.

Cillessen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Valencia. Hij heeft in de huidige competitie nog geen minuut in La Liga meegedaan. Jaume Domenech kreeg steeds de voorkeur van coach Javier Gracia, die afgelopen zondag met zijn ploeg op eigen veld verrassend won van titelhouder Real Madrid (4-1).

Ondanks het gebrek aan speeltijd in Spanje bleef De Boer bij Oranje vertrouwen houden in Cillessen. "Jasper heeft een zware blessure opgelopen, hij is er een tijdje uit", liet de bondscoach dinsdag weten. "We moeten even door de zure appel heen bijten. We hebben nog steeds doelmannen met genoeg kwaliteiten op de lijst staan."

Marco Bizot (AZ) maakt woensdagavond in de oefeninterland tegen Spanje in Amsterdam zijn debuut voor Oranje. Tim Krul verdedigt zondag tegen Bosnië en Herzegovina en volgende week woensdag tegen Polen het doel. Dat zijn twee wedstrijden die deel uitmaken van de Nations League.

De Boer zei in Zeist nog wel dat hij hoopt dat Cillessen na zijn blessure snel weer aan spelen toekomt. "Als hij de laatste vier maanden voor het EK niet heeft gespeeld, is dat wel een probleem, ja."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.