Terug

Volg Vandaag Inside

Cillessen komt met reactie op blunder: 'Ik keepte verder een lekkere wedstrijd'

Cillessen komt met reactie op blunder: 'Ik keepte verder een lekkere wedstrijd'

11 mei 2023, 19:09

Jasper Cillessen heeft donderdag gereageerd op zijn opvallende blunder in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (2-3) van afgelopen zondag. Direct na de wedstrijd wilde hij nog niet reageren op zijn blunder.

Cillessen liet een bal gaan waarvan hij dacht dat hij naast zou gaan. Gevolg was dat de bal via de binnenkant van de paal alsnog in het doel verdween. Uit frustratie gaf hij daarna de doelpaal een kopstoot.

De oud-keeper van onder andere Ajax en Barcelona stond donderdag de aanwezige pers te woord. "Ik zag dat we wat onder druk stonden en ik dacht: die bal gaat naast. Helaas stuitert de bal net binnen. Dan wil je het liefst door de grond zakken. Ik hoopte in de laatste minuten nog op de gelijkmaker, ik ging zelfs nog mee naar voren", begint Cillessen. "Je hebt geluk nodig, dat hadden we even niet. Dan is het heel zuur dat het zo loopt. Ik keepte verder een lekkere wedstrijd. Dat is ook het leven van een keeper. Je kan tien reddingen verrichten, maar bij één fout ben je de schlemiel. Dat weet je."

De keeper van het Nederlands Elftal besloot bewust niet meteen na de wedstrijd te reageren op zijn blunder. "Je moet het voor jezelf een plek kunnen geven voordat je iets kan zeggen. Na Vitesse heb ik iets gezegd en dat werd door sommige mensen ook weer niet goed opgepakt, dus ik dacht: dan heeft het nu geen zin om iets te zeggen. Ik hield even m'n mond. Ik heb betere weken gehad, laat ik het daarop houden. Het is vervelend wat er is gebeurd, maar je moet door. Ik heb de knop omgezet. Ik ga er nu ook verder niet meer op in, daar heb ik geen zin in. Ik wil vooruitkijken."

Cillessen besloot maandag, ondanks zijn vrije dag, het trainingsveld op te gaan met de keeperstrainer van NEC. "Ik ben vanaf maandag volle bak gaan trainen. De groep was vrij, maar ik ben bewust met Marco (red. de keeperstrainer) het veld opgegaan om mijn kop leeg te maken. Het was simpel ballen trappen en stoppen, om het goede gevoel weer terug te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik er sterker uitkom. Dat is me tot nu toe altijd gelukt. Ik wil met volle energie richting FC Twente. Dat is geen makkelijke wedstrijd, in een fantastisch stadion met fantastische fans", besluit de keeper.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.