Terug

Volg Vandaag Inside

Cillessen knokt zich terug: pakt La Liga-prijs

Cillessen knokt zich terug: pakt La Liga-prijs

2 nov 2021, 12:02

Jasper Cillessen beleefde een vervelend jaar waarin hij op sportief en persoonlijk vlak in een dal zat. Echter lijkt de doelman van Valencia deze periode nu definitief achter zich te laten met zijn solide prestaties in La Liga. De doelman werd voor zijn optreden van afgelopen weekend zelfs beloond met een individuele prijs.

Het ging Cillessen allesbehalve voor de wind afgelopen jaar. De keeper werd geselecteerd voor het EK, maar liep kort voor aanvang van het trainingskamp corona op. Hij werd, tot zijn eigen verbazing, vervolgens niet meer opgeroepen voor het toernooi door toenmalig bondscoach Frank de Boer. Tot op heden is de goalie ook niet door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen.

Cillessen was er veel aan gelegen om het tegendeel te bewijzen aan de start van het huidige seizoen. Dit viel echter in het water door een spierblessure. Na enkele weken aan de kant te hebben gestaan, belandde Cillessen vervolgens op de reservebank. Dit leidde ertoe dat de doelman in een negatieve spiraal kwam en het mentaal erg zwaar kreeg.

Uiteindelijk heeft de doelman weer zijn plek onder de lat terug en blinkt hij inmiddels weer uit voor Valencia. Afgelopen weekend was hij belangrijk in de wedstrijd tegen Villareal (2-0 winst). Cillessen voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam met een katachtige reflex, waarmee hij nu beloont wordt door La Liga met de 'Beste Redding van La Liga' prijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.