Terug

Volg Vandaag Inside

Cillessen is nog steeds een potentiële keeper voor het Nederlands elftal

Cillessen is nog steeds een potentiële keeper voor het Nederlands elftal

14 mei 2023, 13:12

Bondscoach Ronald Koeman maakt zich zorgen om de vorm van Jasper Cillessen. Toch ziet de bondscoach nog steeds een potentiële keeper voor Oranje in de NEC'er. Dat vertelde hij zondag in Goedemorgen Eredivisie bij ESPN.

Koeman geeft in de voetbaltalkshow aan dat de technische staf van Oranje zich zorgen maakt over de vorm van de keeper: "Daar praat ik ook met Patrick Lodewijks over, die is ook twee keer bij de training van NEC geweest en heeft met Jasper gesproken. Dat het een keertje gebeurt, dat zal iedere keeper overkomen. Ik schrok meer van die laatste goal tegen Heerenveen. Ik zag gisteren ook weer een aantal beelden. Dat is toch een stukje onzekerheid en vertrouwen die hij als keeper op dit moment mist."

Koeman denkt dat de mindere vorm van Cillessen vooral een mentaal probleem is, als hij de fout van Cillessen in de wedstrijd tegen Heerenveen benoemt (2-3): "Ik kan me niet voorstellen dat dit een fout is die je als keeper maakt. Dat heeft dan toch te maken met de laatste wedstrijden, denk ik. Normaal is hij een zeer goede keeper en dan accepteer je ook foutjes, maar het zijn wel een aantal in een korte periode. Om definitief te zeggen dat hij niet meer in beeld is, vind ik ook niet terecht."

Wel zal de NEC-doelman deel uitmaken van de voorselectie van het Nederlands elftal: "Ik vind dat je als trainer wel rekening moet houden met de keuzes die je in de vorige periode hebt gemaakt om hem te laten keepen. Dan moet je na een aantal fouten ook niet te snel zeggen dat hij helemaal uit beeld is. Als Jasper in vorm is, is hij nog steeds een potentiële keeper voor het Nederlands elftal," besluit Koeman.

Cillessen verdedigde eind maart het doel van Oranje tijdens de laatste interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. Mark Flekken en Bart Verbruggen waren toen de andere doelmannen in de selectie van het Nederlands elftal. Justin Bijlow was geblesseerd, maar speelt inmiddels weer voor Feyenoord. Andries Noppert is nog niet inzetbaar.

Het Nederlands elftal stuit op 14 juni op Kroatië in de halve eindstrijd van de finaleronde van de Nations League. Vier dagen later is Spanje of Italië mogelijk de tegenstander tijdens de eindstrijd in De Kuip.

Bekijk hieronder het interview met Ronald Koeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.