Terug

Volg Vandaag Inside

Cillessen ontvluchtte Nederland na missen WK: 'Misschien vertel ik er na mijn carrière iets over'

Cillessen ontvluchtte Nederland na missen WK: 'Misschien vertel ik er na mijn carrière iets over'

20 dec 2022, 00:00

Jasper Cillessen heeft een moeilijke periode achter de rug door het missen van het WK in Qatar. De doelman van NEC besloot zelfs om Nederland voor een korte tijd te ontvluchten.

"Ik moest voor mezelf weg uit Nederland", vertelt Cillessen in gesprek met de Gelderlander. "Zowel sportief als privé was er het nodige gebeurd in mijn leven. Dat moest ik allemaal een plekje geven en de zinnen verzetten. In Valencia heb ik alles kunnen laten bezinken."

Cillessen kreeg van keeperstrainer Frans Hoek te horen dat hij niet mee mocht naar het WK in Qatar. "Ik ga niet zeggen wat er precies tussen mij en Frans Hoek is besproken", zegt Cillessen. "Ik vind dat dat soort gesprekken intern moeten blijven. Misschien vertel ik er na mijn carrière iets over, maar dat vind ik op dit moment niet gepast."

Ronald Koeman start in januari aan zijn tweede termijn als bondscoach. Voor de opvolger van Louis van Gaal wacht er meteen de EK-kwalificatie, de Final Four van de Nations League en uiteindelijk het EK in Duitsland.

Cillessen hoopt onder Koeman op een doorstart van zijn interlandcarrière. "Ik heb daar met hem nog geen contact over gehad. De Nations League-finale zit zeker in mijn achterhoofd. Met het plannen van mijn vakantie houd ik rekening met Oranje", aldus Cillessen.

Tijdens het WK in Qatar clashte Van Gaal tijdens de eerste persconferentie met Valentijn Driessen na een vraag over de achtergebleven doelman Cillessen. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Van Gaal en Valentijn clashen direct in Qatar: 'Jij bent écht ongelofelijk!'
2:26
Van Gaal en Valentijn clashen direct in Qatar: 'Jij bent écht ongelofelijk!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.