Terug

Volg Vandaag Inside

'Christian Eriksen keert terug op het trainingsveld'

'Christian Eriksen keert terug op het trainingsveld'

2 dec 2021, 12:22

Christian Eriksen traint na een lange periode weer met een bal, dat meldt het Deense BT. De middenvelder, die tijdens het afgelopen EK een hartstilstand kreeg, traint mee in Denemarken bij Odense BK, zijn voormalige jeugdclub.

Samen met een personal trainer werkt Eriksen bij Odense aan zijn conditie, maar traint hij dus sinds kort weer met een bal. 'We zijn erg blij dat Christian Eriksen op dit moment bij ons in vorm blijft', vertelt Michael Hemmingsen, sportief directeur van Odense BK, die altijd contact heeft gehouden met Eriksen. 'We hebben contact gehouden met Christian sinds hij vertrok bij Odense en daarom zijn we blij dat hij ons heeft gevraagd of hij bij ons mocht trainen.'

In oktober werd duidelijk dat Eriksen dit seizoen niet meer mag voetballen in Italië na de hartstilstand die hij afgelopen zomer tijdens het EK kreeg. Dat meldde zijn club Internazionale in een verklaring. Een bestuurslid van de Italiaanse voetbalbond liet in het begin van het seizoen al weten dat het verboden is om met een defibrillator te spelen in het land.

Eriksen voetbalde bij Odense tot hij in 2008 overstapte naar Ajax. In 2013 nam Tottenham Hotspur hem over, zes jaar later tekende hij een contract bij Internazionale. Die club is bereid Eriksen te laten vertrekken omdat in Italië profvoetbal met zijn medische achtergrond niet wordt toegestaan. In onder meer Nederland mag dat wel. Ajacied Daley Blind voetbalt met een inwendige defibrillator.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.