Terug

Volg Vandaag Inside

'Max Verstappen wordt de eerste sportmiljardair van Nederland'

'Max Verstappen wordt de eerste sportmiljardair van Nederland'

2 feb 2022, 17:54

In de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine wordt gesproken over een mogelijke contractverlenging van Max Verstappen. De verbintenis van de coureur bij Red Bull loopt eind 2023 af. Adviseur Helmut Marko liet deze week doorschemeren dat hij graag in gesprek gaat met 'kamp Verstappen', maar liet direct weten dat de regerend wereldkampioen niet hoeft te rekenen op een enorme salarisverhoging.

Helmut Marko zei tegen Autorevue: 'We zitten met Max qua salaris al bijna op de limiet. Het houdt een keer op.' Een aantal insiders vertelt in FORMULE 1 MAGAZINE echter dat die houding overbodig lijkt.

Zo zegt reclameman Lodewijk Varossieau, die Verstappen al sinds zijn prilste jeugd kent, dat geld bijzaak is voor de coureur: 'Max is daar totaal niet mee bezig. Dat is een echte sportman, hij is heel puur. Maar ik denk wel dat hij de succesvolste sportman ooit gaat worden in Nederland, in het rijtje van Johan Cruijff. Niet alleen financieel, maar ook commercieel. Hij is gewoon heel cool.'

Ook sportmarketeer Frank van den Wall Bake denkt te weten dat Verstappen niet voor het geld rijdt: 'Hij heeft maar één ambitie en dat is juist het leuke van Max: hij wil racen en wereldkampioen worden. En dat hij daar goed mee verdient is heerlijk, maar that’s it.'

Chris Woerts is het daarmee eens en denkt dat Verstappen bij contractonderhandelingen geen enorme salarisverhoging zal eisen, maar verwacht dat de Nederlandse coureur er na zijn carrière wel warmpjes bij zal zitten: 'Hij gaat nog zeker tien jaar mee in de sport dus wat dat betreft wordt hij wel de eerste sportmiljardair van Nederland. Hij betaalt weinig belasting schat ik in, en hij heeft een vrij sobere levensstijl. Hij doet geen gekke dingen.'

FORMULE 1 Magazine nr. 02, met daarin het complete interview met Varossieau, Van den Wall Bake en Woerts ligt nu in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.