Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts snapt niets van kritiek op FC Twente: 'Ik vind de reacties raar'

Chris Woerts snapt niets van kritiek op FC Twente: 'Ik vind de reacties raar'

14 dec 2021, 15:22

FC Twente sloot afgelopen week een sponsorovereenkomst met crypto-aanbieder Floki. Het leverde de club veel kritiek op van supporters én prominenten, maar Chris Woerts begrijpt niets van alle commotie, zo laat hij weten in Tubantia.

Sander Schimmelpenninck schreef deze week op Twitter over de deal: 'Waarom leert mijn cluppie nou nooit eens weg te blijven bij vies geld. Supporters (die het meestal niet breed hebben) verleiden tot speculeren met domme crypto’s is verwerpelijk,' en Tim Hofman repte van ‘een walmende oplichtingsgeur.'

Ook Peter Slagter, specialist op cryptogebied in Nederland en schrijver van het boek Ons geld is stuk, leverde kritiek: 'Dit is zo ontzettend triest en fout. Ga je schamen FC Twente. Het is buitengewoon storend, dat een voetbalclub als FC Twente hier legitimiteit aan geeft. Hun publiek bestaat voor een deel uit consumenten die niet eerder met de cryptomarkt in aanraking zijn gekomen, en worden bij voorbaat op het verkeerde been gezet. Men zou er met een grote boog omheen moeten lopen, tenzij je precies weet welk risico je aangaat,' laat hij weten in een reactie aan Tubantia.

Chris Woerts, die Floki enkele maanden geleden bij FC Twente introduceerde en ook bemiddelde, begrijpt niets van alle commotie: 'Ik vind de reacties raar. In andere landen hoor je hier niemand over, maar het is typisch Nederlands om iets nieuws meteen te bekritiseren. Het is vrije handel. Als een hamburgerfabrikant reclame maakt voor zijn product, wil dat nog niet zeggen dat je een hamburger moet kopen. Niemand verplicht je iets. Wat het misschien voor sommige mensen wat spannend maakt, is dat er geen waarde tegenover staat. Het is puur een marketingverhaal. Als je er niet in gelooft, moet je er niet aan beginnen. Zo simpel is het.'

FC Twente laat in een reactie aan Tubantia weten geen reden te zien om te twijfelen aan de overeenkomst: 'Floki wordt overal op de internationale handelsplatforms aangeboden en dat gebeurt niet als het niet in de haak zou zijn. Alles is openbaar.  Gerespecteerde clubs als Bayer Leverkusen, Fenerbahce, Spartak Moskou en Napoli hebben niet voor niets ook een sponsordeal met ze. En dat geldt voor nog veel meer gerenommeerde partijen in de wereld.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.