Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts pleit voor inkrimpen Eredivisie: ‘Moeten gewoon terug naar zestien of veertien clubs’

14 feb 2024, 13:14

Chris Woerts pleit in gesprek met FCUpdate voor het inkrimpen van de Eredivisie, omdat dit de competitie veel leuker en spannender zou maken.

"Sportief is het natuurlijk behelpen in de Eredivisie”, begint Chris. “Het is niet meer een competitie die echt spannend is. Aan het begin weet je al dat het over drie, vier of met een uitschietertje erbij vijf clubs gaat. Dat is al jarenlang hetzelfde, maar nu is het contrast en het verschil met het buitenland erg groot."

Volgens Chris is het niveau van de Eredivisie, de laatste jaren dan ook erg gedaald en daarom zou het inkrimpen van de Nederlandse competitie volgens hem de beste oplossing zijn. “Ik denk dat Nederland een te klein land is voor achttien clubs in de Eredivisie. We moeten gewoon terug naar zestien of veertien clubs. Dan heb je een veel leukere competitie, veel spannender."

De rest van de clubs zou Chris laten degraderen en naar de Eerste divisie of Tweede divisie zetten. “Zo simpel is het, je moet niet vasthouden aan iets wat al honderd jaar het geval is."

Chris Woerts richtte zich vorige week bij Vandaag Inside, In de Wandelgangen tot Eus met een dringende boodschap. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.