Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts vindt publieksverbod omgekeerde wereld: 'Ik zou competitie 3 weken stil leggen'

Chris Woerts vindt publieksverbod omgekeerde wereld: 'Ik zou competitie 3 weken stil leggen'

12 nov 2021, 13:34

Sportmarketeer en vriend van de show Chris Woerts is niet te spreken over de verwachte coronamaatregel van het demissionaire kabinet om voetbalstadions voor 3 weken te sluiten voor publiek. Tegenover VoetbalPrimeur noemt Woerts het 'symboolpolitiek van de bovenste plank'.

'Ik denk dat er in de stadions het meest gecontroleerd wordt op het gebruik van de QR-codes. Je moet de mensen straffen als ze zich niet goed gedragen, niet de mensen die zich aan de regels houden. Dat is de omgekeerde wereld. Het stadion geldt ook nog als een buitenlocatie, dus waar gaat het over?', aldus Woerts.

Volgens de voormalig commercieel directeur van Feyenoord gaan de profclubs enorm lijden onder de maatregelen. 'Zij vinden het natuurlijk dramatisch. Ze hebben duizenden euro's geïnvesteerd om de stadions coronaproof te maken en worden nu als eerste geslachtofferd. Als je drie wedstrijden zonder publiek speelt, moet je weer een beroep doen op de supporters waar je al zo veel van hebt gevraagd.'

Een oplossing heeft Woerts al voor de komende 3 weken, waarin stadions dicht moeten blijven voor supporters. 'Als ik de KNVB en Eredivisie was, zou ik de competitie nu twee of drie weken stilleggen en inhalen als er wel weer publiek is toegestaan. Wellicht is er ruimte op de speelkalender om te zeggen: dan gaan we maar met Kerst en Oud en Nieuw spelen', besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.