Terug

Volg Vandaag Inside

Chris over mogelijk late huldiging Feyenoord op de Coolsingel: 'Het is onbegrijpelijk!'

Chris over mogelijk late huldiging Feyenoord op de Coolsingel: 'Het is onbegrijpelijk!'

2 mei 2023, 13:42

Mocht Feyenoord aanstaande zondag kampioen van Nederland worden, dan volgt er die dag of de dag erna nog geen huldiging op de Coolsingel. Dat schreef burgemeester Ahmed Aboutaleb vorige week aan de Rotterdamse gemeenteraad. Sportmarketeer Chris Woerts reageert in Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, vol onbegrip.

"Het is onbegrijpelijk... Als de Koning komt kan alles, daar wordt vier en een half miljoen voor uitgetrokken. Maar als Feyenoord gehuldigd moet worden zijn er allemaal problemen," uit Chris zijn frustratie.

Om het kampioenschap komend weekend al binnen te halen, moet PSV op zaterdag punten verspelen tegen Sparta en moet Feyenoord een dag later zelf winnen van Excelsior. Een feestelijke huldiging vindt echter niet eerder plaats dan 15 mei, schreef Aboutaleb afgelopen week aan de gemeenteraad van Rotterdam.

De redenen voor dit besluit zijn volgens de burgemeester vooral logistiek van aard. "Qua inhuur van materieel en personeel dient er, in aanloop naar een mogelijke huldiging veel vooraf vastgelegd te worden. Daarmee moeten we ook een financiële verplichting aangaan. Bovendien worden dit materieel en (veiligheids)personeel ook ingezet op Koningsdag 27 april en bij bevrijdingsdagfestiviteiten op 5 mei."

Chris reageert op de argumenten van Aboutaleb: "We weten al weken dat Feyenoord kampioen gaat worden. Dan kun je dat toch gewoon organiseren? Het is een kwestie van de Coolsingel afzetten, dranghekken plaatsen en het balkon opengooien. Zo moeilijk is het niet! Maar Aboutaleb ziet altijd problemen als het om Feyenoord gaat. Hij heeft het met Koningsdag keurig gedaan, maar we moeten niet denken dat een huldiging zo ingewikkeld is."

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Chris, waarin Chris ook uitgebreid terugblikt op de bekerfinale tussen Ajax en PSV, hieronder.

Koffie met: Chris haalt na bekerfinale uit naar spelers en supporters: 'Een schande!'
16:31
Koffie met: Chris haalt na bekerfinale uit naar spelers en supporters: 'Een schande!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.