Terug

Volg Vandaag Inside

Chris over klimaatactivisten die A12 blokkeren: 'Oppakken en een boete en een gebiedsverbod geven!'

6 feb 2024, 11:45

Chris Woerts heeft in Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, gereageerd op de klimaatactivisten die de A12 blokkeren én de boerenprotesten.

Over de klimaatactivisten zegt Chris: "Ik had er weer last van, afgelopen zaterdag. Ik moest naar Den Haag toe, en de A12 was afgesloten. Wat een flauwekul, zeg! Je moet eens zonder licht rijden op je fiets, dan heb je gelijk 70 euro boete. Maar zij mogen 35 keer ongehinderd de A12 bezetten, zonder enige notering van je naam, adres of woonplaats, en zonder boete. Het is een schande! Die moeten ze gelijk oppakken, een boete geven en een gebiedsverbod geven!"

Voor de protesterende boeren heeft Chris wat meer begrip: "Die worden in hun verdienmodel geraakt. Ze worden al ontzettend uitgemolken door al die mafkezen in Den Haag. Dit snap ik wel. Maar: de wet is voor iedereen gelijk. Je moet protesteren daar waar je mag protesteren. De boeren moet je ook gewoon oppakken. Maar daar heb ik iets meer begrip voor. Zij worden in hun verdienmodel geraakt, zitten vaak al generatie op generatie in het bedrijf en worden gewoon geraakt. Dat is mensonterend. Maar dan nog: de wet is voor iedereen gelijk, ook voor die mafkezen van Extinction Rebellion. Oppakken, vervolgen en een gebiedsverbod," besluit Chris.

In Koffie met... reageert Chris ook op de nieuwe blessure van Justin Bijlow, gaat hij in op de pogingen van Ajax om Marc Overmars terug te halen en geeft hij zijn mening over de kwesties rondom Mart Smeets en Matthijs van Nieuwkerk. Bekijk de hele aflevering van Koffie met Chris in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.