Terug

Volg Vandaag Inside

Chiptechnologie meldt dat Ronaldo bal bij treffer niet aanraakte

Chiptechnologie meldt dat Ronaldo bal bij treffer niet aanraakte

29 nov 2022, 15:13

Wereldvoetbalbond FIFA kent het eerste doelpunt van Portugal in de wedstrijd tegen Uruguay definitief toe aan Bruno Fernandes. Cristiano Ronaldo claimde na de treffer dat hij de bal nog als laatste had aangeraakt en reageerde geïrriteerd toen het doelpunt werd toegewezen aan zijn teamgenoot. De sensortechnologie in de bal spreekt de bewering van Ronaldo echter tegen.

De 'Connected Ball Technology', die zit in de officiële wedstrijdbal Al Rihla van Adidas, heeft definitief geen balcontact van Ronaldo laten zien bij het openingsdoelpunt, liet Adidas-woordvoerder Olivier Brüggen weten.

Ronaldo was er echter van overtuigd dat hij de bal na de voorzet van Fernandes nog licht met het hoofd had aangeraakt. Dat maakte hij na het laatste fluitsignaal ook duidelijk aan zijn teamgenoot. Fernandes zorgde later ook nog voor de tweede treffer in de 2-0-zege. "We weten dat Ronaldo een aanvaller is en dat hij op doelpunten uit is", zei hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.