Terug

Volg Vandaag Inside

Chinese spits weg bij ADO Den Haag

Chinese spits weg bij ADO Den Haag

22 feb 2019, 12:20

DEN HAAG (ANP) - Het dienstverband van de Chinese spits Yuning Zhang bij ADO Den Haag blijft beperkt tot zes invalbeurten. De 22-jarige aanvaller, gehuurd van West Bromwich Albion, kon mede door fysieke problemen de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in Den Haag. Zhang heeft zijn huurovereenkomst laten ontbinden en stapt per direct over naar de Chinese club Beijing Guoan.

De negenvoudig international maakte indruk in de voorbereiding, maar Zhang moest daarna met de nationale ploeg meedoen aan de Aziatische Spelen. De spits keerde met een blessure terug in Den Haag en moest zijn officiële debuut daardoor uitstellen tot eind november. Hij kwam niet verder dan zes invalbeurten, waarin de Chinees geen doelpunt wist te maken.

,,Door omstandigheden heeft zijn periode bij ADO niet opgeleverd wat de speler en de club op voorhand gehoopt hadden'', zegt manager Jeffrey van As. ,,Na zijn lange revalidatieperiode hadden we hem nog graag topfit en vol vertrouwen aan het werk gezien. Het is erg jammer dat dit niet echt gebeurd is.'' Zhang kwam tussen 2015 en 2017 uit voor Vitesse. In 24 eredivisieduels maakte hij drie doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.